Pereklubi.com › Foorum › LAPSED › Lapsed › Teavituskampaania - Laps ja arvuti
Pereklubi.com

Logi sisse / Registreeru
Foorum › LAPSED › Lapsed › Teavituskampaania - Laps ja arvuti

AvalehtFoorumOma profiil

Reklaam

Beebiootus

Infokampaania

Mäng meie mängumaalt

Muuda nähtavust
Teavituskampaania - Laps ja arvuti
Üldine vestlus lastest nende vanusest sõltumata.

Uus teema   Vasta teemale   Printerisõbralik lehekülg    Foorum Lapsed

Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Netiturva
Värske klubiline

PostitusPostitatud: 17:49 20.10.09    Teema: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Tervitus pereklubilistele!

Järgmisel nädalal algab laiaulatuslik teavituskampaania, mis kutsub lapsevanemaid üles oma lastega senisest enam internetiteemadel vestlema ning neid juhendama. Kampaania korraldajate sõnul ei oma Eesti lapsed võrrelduna teiste ELi riikide lastega piisavalt teadmiseid, kuidas ära tunda ohumärke ning kuidas ohtlike olukordade ilmnemisel internetis käituda. Ehk siis ohtliku olukorraga silmitsi seistes ei saa meie lapsed sageli aru, et olukord-tegevus võib ohtlik olla, samuti ei tea nad kuidas oleks õigem käituda.

Kutsume üles kõiki pereklubi foorumi emasid-isasid jagama oma kogemusi sellest, milliseid internetikasutamise reegleid olete paika pannud. Mis on toiminud ja mis mitte? Milliseid põhimõtteid soovite oma lasteni viia? Kuidas hoiate end kursis lapse tegemistega internetis jne. Usume, et teil kõigil on siin häid näpunäiteid ja lugusid, mida teistega jagada!

Inspiratsiooniks anname kampaania korraldajate poolt koostatud soovitused:

Õpeta oma lapsele emotsionaalset enesekaitset: lõpeta-blokeeri-räägi

Kui keegi lapse internetikontaktidest käitub pidevalt kiuslikult või palub teha midagi, mis tekitab lapses ebamugavust, on ainuõige lahendus suhtlemine kiusaja või ahistajaga lõpetada, ta blokeerida ning juhtunust ka lapsevanemale rääkida. Kui probleem on tõsine, tuleb kokku koguda tõendid (vestluste salvestused ja ekraanipildid) ning teatada juhtunust politseisse. Kui laps teab, et vanem tahab ja saab veebisuhtluses tekkinud murede lahendamisel aidata, tunneb ta end kindlamalt.

Ära pane arvutit lapse tuppa!

Paiguta arvutitöökoht pigem elutuppa või muusse ruumi, kus toimetavad kõik pereliikmed. Ära luba lapsel arvutit oma toas kasutada. Paigutades arvuti elutuppa, saad ühelt poolt kontrollida, kui pikalt laps õhtuti arvutit kasutab, samuti omad paremat ülevaadet sellest, millega sinu laps internetis tegeleb.

Jälgi oma lapse emotsioone arvuti kasutamisel

Kas sinu laps istub arvuti taha rõõmsal meelel, kuid internetis surfates muutub tema tuju järsult? Kui laps on interneti kasutamise ajal või pärast seda tihti depressioonis, kurb või vihane, peaksid püüdma sellest temaga rääkida. Võimalik, et internetis olles kogeb ta midagi ebameeldivat või suisa ohtlikku.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Deleted_User_10586
Värske klubiline

PostitusPostitatud: 19:08 13.11.09    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Delfis on sama kampaania raames avaldatud artikkel kahest tüdrukust, kes raha eest end pedofiilil filmida lasid. naistekas.delfi.ee/per...d=26800001

Uskumatu, et tegu oli 12-aastaste tüdrukutega. Ei tahaks siin muidugi süüdistada ei tüdrukuid ega vanemaid, kuid tahaks siiski loota, et enamik emasid on sel teemal oma lastega ühe tõsise vestluse maha pidanud. Nii palju on selliseid lugusid kuulda viimasel ajal. Hispaanlase juhtum näitab, et teema ei puuduta ainult tüdrukuid, vaid ka poisse. Omal küll nii vana last pole, kuid kui asi lõpuks arvutini jõuab, kavatsen küll algusest peale väga rangelt piiranguid seada.

Asja teine külg on muidugi see, et meie peres on arvuti ka ajaviide, mistõttu peame siis ilmselt ka oma arvutikasutamise aega oluliselt piirama smaili
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Numbat
Aktivist
Aktivist

PostitusPostitatud: 19:21 13.11.09    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Mina olen hetkel just hädas netiga seonduvaga ja tunnen, et mind ja minu last ei kaitse selles suhtes keegi. Politsei lükkas ka avaduse tagasi smaili

Ma ju võin oma last harida ja talle rääkida ohtudestm ning saangi lapselt teada, et tema fotodega on loodud kasuataja tutvusportaalis, mida täiendatakse aina uute fotodega, siis mis ma teen edasi smaili
Avaldus politseile - tulemus null
Kiri portaali haldajatele - tulemus null

Milleks teha suurt reklaami ja rääkida, et kaitseme lapsi, kui tegelikkuses seda ei saa teha, sest meie seadused ei võimalda valesti käitujatega mitte midagi ette võtta.

Jah politseist sain teada, et mu ainus võimalus on asi kohtusse anda konkreetse põhjendusega, kuidas selle isiku tegevus mind või minu last solvas. Aga kelle vastu ma hagi esitan? Ma ju tahaks, et politsei oleks seda uurinud, kes see on. Võibolla on mõni pedofiil, kes niiviisi noorte poistega tutvusi sõlmib ja neilt ka igasugi fotosid vi videolõike või kohtumisi välja petab. Kuidas ma suudan põhjendada solvamist? Kohus lükkab mu hagi tagasi, kui ma ei tea kelle vastu selle esitan.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail
Oliyks
Läbulaator
Läbulaator

PostitusPostitatud: 01:44 15.11.09    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Huvitav, mina tean üsna lähedalt juhtumit, kus ema võttis klassivennad vahele sellega, et nood tema nime alt nilbusi kirjutasid. Politsei reageeris ja tulemus oli selge.

Numbat
Aktivist
Aktivist

PostitusPostitatud: 17:59 15.11.09    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Oliyks kirjutas:
Huvitav, mina tean üsna lähedalt juhtumit, kus ema võttis klassivennad vahele sellega, et nood tema nime alt nilbusi kirjutasid. Politsei reageeris ja tulemus oli selge.

Äkki sa soovid näha mu avaldust ja politsei kirjalikku vastust Smaili Arvad Sa, et ma ise pole imestunud nende ükskõiksuses.

Kirjutasin teemas mainitud netilehe foorumisse oma loo ja sain meilile ka foomis vastusele lisaks abistavat infot ja he politseiniku kontakitid, kuhu homme oma materjalid kindlasti edasi saadan.
Tegin kontrollvisiidi selle libakontole ja see täies jõus edasi tegutsemas, viimane visiit 15.11.2009 - 15:12.
smaili
Tagasi üles
Oliyks
Läbulaator
Läbulaator

PostitusPostitatud: 23:37 15.11.09    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Kas libakonto parool ei ole äraaimatav?

Netiturva
Värske klubiline

PostitusPostitatud: 12:09 16.11.09    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Numbat kirjutas:
Mina olen hetkel just hädas netiga seonduvaga ja tunnen, et mind ja minu last ei kaitse selles suhtes keegi. Politsei lükkas ka avaduse tagasi smaili

Tere! Ehkki selle postituse põhjal puudub täielik ülevaade juhtunust, soovitame Sul veelkord politseisse pöörduda.

Nimelt võeti karistusseadustiku paragrahv mis selle teo kriminaliseerib, vastu alles hiljuti (oktoobris). Seega, kui käisid politseis varem, siis on mõtet sinna kohe uuesti minna ja kirjutada selge avaldus - palun võtta vastutusele KarS paragrahvi 157-2 alusel, minu lapse identiteedi kuritarvitamise eest. Et minu laps pole seda saiti teinud ja keegi teine on. Paluks see "keegi teine välja uurida", kuna tema poolt üles riputatavad pildid annavad minu lapsest ebaõige ettekujutus ja tekitatud kahju tema mainele. Tegevus on kuritahtlik, kestab juba jupp aega (esitada faktid) jne.

Lisalugemiseks soovitame seda: www.arvutikaitse.ee/?p=2717

Seega - kiirelt avaldust kirjutama! Enam pole mingit solvamist, tegu on selge kriminaalkuriteoga, sealhulgas sellisega, mille puhul politseil on jälitustegevuse õigus.

Kindlat meelt!
Netiturva ja Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse meeskond
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Numbat
Aktivist
Aktivist

PostitusPostitatud: 21:02 16.11.09    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Minu avaldus oli küll jah oktoobri lõpus tehtud ja vastuse sain eelmisel nädalal.
Kindlasti viin uue avalduse ja juba teises sõnastuses.
Tagasi üles
Netiturva
Värske klubiline

PostitusPostitatud: 15:40 19.11.09    Teema: Esita oma küsimus teemal laps ja arvuti Vasta viitega

Head pereklubilised! Homme kell 11-12 vastab tarbija24.ee vahendusel Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse infoturbe ekspert Anto Veldre teie küsimustele, mis puudutavad laste interneti- ja arvutikasutamist, samuti aga internetiohte.
Oma küsimusi saate kommentaaridena lisada siin: www.tarbija24.ee/?id=189903.

Küsige julgelt!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Netiturva
Värske klubiline

PostitusPostitatud: 19:50 20.11.09    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Soovitame lugemiseks täna toimunud intervjuud Anto Veldrega aadressil: www.tarbija24.ee/?id=190638
Juttu on internetiliikluse jälgimisest, kontode sulgemisest, netikiusamisest, taustauuringute tegemisest jne. Hariv lugemine. Kõik mõtted on teretulnud!

Kena novembri lõppu!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Charmander
Pereklubi sõltlane
Pereklubi sõltlane

Tema toetab Pereklubi olemasolu 20

PostitusPostitatud: 02:09 24.11.09    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Numbat, mis su loost sai siis?

www.trainingpeaks.com/...?p=marikas
connect.garmin.com/exp...er=marikas
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Galerii
Oliyks
Läbulaator
Läbulaator

PostitusPostitatud: 00:53 22.02.10    Teema: Re: Teavituskampaania - Laps ja arvuti Vasta viitega

Lisasin ühe teema, mis on selle teemaga seotud, vaadake järgi:
pereklubi.com/index.ph...&p=2965967

Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale   Printerisõbralik lehekülg    Foorum Lapsed
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

Foorumi ajavööndiks on GMT + 3 tundi

Hüppa:  

Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes
Sa ei saa lisada faile selles alafoorumis
Sa ei saa allalaadida faile selles alafoorumis

Pereklubi soovib toredat siinviibimist!

Kontakt * Reklaam

Interaktiivne tarkvara välja lastud GNU GPL all. Koodi autorid, Privaatsuspoliis

.: Upgraded to DragonFly 9.2 by Dizfunkshunal :.