Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Sõnum |
Katjusha00 Lõuapoolik

|
Postitatud: 14:19 13.03.10 Teema: Lööve kehal 8,5 kuusel - mis see olla võiks? |
|
Umbes kuu aega tagasi avastasin oma pojalt (8 kuud) kõhu pealt palju väikseid punne ( esimene kord olid tekkinud need mõne tunniga ja terve kõht täis). Sellist asja ma polnud enne tema kehal täheldanud - kahtlustasin alguses roseooli. Aeg-ajalt olid käed ja põsed karedad (põsed ka punased) aga mingeid punne tal polnud küll olnud.
Nüüd on kõhul, seljal, jalgadel mõned üksikud väikesed punnid - punnide kogumikud, aga kätel on palju. Eriti tulevad need esile vannis. Muidu on nendes kohtades kare nahk. Ville nagu pole st sellist punnipead puuduvad. Käeõndlad ja põlveõndlad ning kõrvatagused korras.
Olen vahetanud pesugeeli (enne Ariel, nüüd Persil sensitive), ei anna toorest porgandit, jätsin ära D-vit ( vahetasin hiljuti Jekoviti Apoviti vastu), ei anna hetkel banaani ja kartulit. Muutusi ei tähelda. Kreemitan Weledaga. Piimapudrusid ja piimatooteid ei anna (kuigi minu söödud piimatoodetest ei ole siiamaani kurja olnud) ja üleüldse kahandasin menüüd peale punnide avastamist.
Perearst ütles, et nii väiksel sellised asjad tavalised - et kreemitage ja proovige leida lähtepõhjus.
Last ei paista need häirivat.
Punnidest foto ( tehtud vannis): www.pereklubi.com/inde...&pid=20213
|
 |
blinky Pereklubi sõltlane

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Katjusha00 Lõuapoolik

|
Postitatud: 14:24 13.03.10 Teema: Re: Lööve kehal 8,5 kuusel - mis see olla võiks? |
|
| blinky kirjutas: |
| Liiga kare vesi? Või on seal mingid ained ,mis ei sobi talle äkki. |
Aga me elame samas kohas st tarbime sünnist saati sama vett. Pesuvahendeid ei kasuta - vanni teeme ca 2 korda nädalas. Peale vanni kreemitamine.
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
MiaRena Vahtralehega

|
Postitatud: 14:34 13.03.10 Teema: Re: Lööve kehal 8,5 kuusel - mis see olla võiks? |
|
Aga kaua Weledat olete kreemitamiseks kasutanud? Ja kas üle keha?
Neil mitmes beebitootes maapähkliõli sees - mu lapsed reageerisid sellele (võttis naha punetama ja karedaks, kui põskedele määrisin).
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Katjusha00 Lõuapoolik

|
Postitatud: 14:38 13.03.10 Teema: Re: Lööve kehal 8,5 kuusel - mis see olla võiks? |
|
| MiaRena kirjutas: |
Aga kaua Weledat olete kreemitamiseks kasutanud? Ja kas üle keha?
Neil mitmes beebitootes maapähkliõli sees - mu lapsed reageerisid sellele (võttis naha punetama ja karedaks, kui põskedele määrisin). |
Weledat kasutasin sünnist saati ( siis oli nagu ok nahk, igapäevaselt ei pannudki) - aga mida rohkem punne on tulnud, seda rohkem kreemitan  .
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Leevike Lõuapoolik

Liitunud: Jaan 13, 2009 Postitusi: 1049 Asukoht: Linnake Lääne-Virus
|
Postitatud: 14:46 13.03.10 Teema: Re: Lööve kehal 8,5 kuusel - mis see olla võiks? |
|
Loe atoopilise dermatiidi kohta www.meda.ee/avaleht/ra...rmatiit/?L (kuigi tal vist ei sügele)
_________________ S 26.09.93
S 29.06.95
S 09.08.01
T 26.06.09
Meie 09.07.93 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Katjusha00 Lõuapoolik

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
-Kadi- Tegija

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Eff Elav Legend

Liitunud: Okt 12, 2007 Postitusi: 12672 Asukoht: Tallinn / Pärnu
|
Postitatud: 15:05 13.03.10 Teema: Re: Lööve kehal 8,5 kuusel - mis see olla võiks? |
|
See, et sünnist saadik on vesi sama olnud ei tähenda midagi. Meil hakkasid allergiad kolmandal elukuul tekkima, sama moodi mingeid keskkonnamuutusi ei olnud.
Laigud näevad suht sarnased välja nagu mu lapsel. Laps hetkel 2,5 aastane ja konkreetset põhjust pole siiani teada saanud. Mingil ajahetkel tekivad ja siis kaovad. (Haiguste ajal on hullem, külmade ilmadega on hullem jne).
Määrin peale valget essexit. Vahepeal määrisin 2 korda päevas, hetkel 1 kord päevas (õhtul enne magama minemist.)
Vanni panen peoga meresoola sisse (see vähendab vee karedust) - meresool on võetud maitseainete riiulist mitte ei kasuta lõhnastatud/töödeldud asju.
Atoopilisele nahale Bepantheni ei soovita, ikka just valge essex. Kui laigud lähevad väga hulluks (mul läks laps vahepeal ikka üleni kärna) siis tuleb läbi teha hormoonsalvi kuur. (Me tegime ühe korraliku kuuri läbi ja saime naha 100% korda ning pikka aega jäigi nahk korda, suvel oli ka korras ja sügisel hakkas jälle laigutama - taaskord tüüpiline atoopikutele.)
Weleda asju pole kasutanud (va põskedele ilmastikukreem) aga kui seal pähkliõli sees siis võib see küll probleemi süvendada.
_________________ Mia Emiilia 02.09.2007
Pulmapäev 05.05.2007 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Katjusha00 Lõuapoolik

|
Postitatud: 15:07 13.03.10 Teema: Re: Lööve kehal 8,5 kuusel - mis see olla võiks? |
|
Aga kui ei sügele, kas võib olla atoopiline dermatiit? On see selle moega ( mul pole kogemusi). Ja võivad punnid üleöö st tundidega tekkida?
Meie Weleda sisaldab mandliõli - kas see samalaadse mõjuga kui pähkliõli? 
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Leevike Lõuapoolik

Liitunud: Jaan 13, 2009 Postitusi: 1049 Asukoht: Linnake Lääne-Virus
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
linola Foorumi raudvara

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
-Kadi- Tegija

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Eff Elav Legend

Liitunud: Okt 12, 2007 Postitusi: 12672 Asukoht: Tallinn / Pärnu
|
Postitatud: 16:36 13.03.10 Teema: Re: Lööve kehal 8,5 kuusel - mis see olla võiks? |
|
| Katjusha00 kirjutas: |
Meie Weleda sisaldab mandliõli - kas see samalaadse mõjuga kui pähkliõli? |
Mandlid on ka pähklid ja pähkel on väga suur allergeen. Laps mul ka kohati sügab, kohati mitte. Samas sügab ta käsi/jalgu mõnikord ka siis kui nahk on pealtnäha korras.
Valge essex on atoopilisele nahale parem kui lilla.
Soovitaks jah käia nahaarsti või allergoloogi vastuvõtul. Testid võivad väikesel lapsel valetada (meil näitas allergiat ainult munavalge aga tegelikkuses olen ise saanud veel tesitele asjadele jälile.) Iga allergoloog ütleb alguses, et tuleb pidada toidupäevikut (ja kirjeldada iga päev naha seisu) ja siis ta uurib seda ning annab edasisi soovitusi. Kui laps on RP peal siis peab ka ema enda toitumist muutma.
Allergiatega on raske aga mida suuremaks laps kasvab seda tõenäolisem on, et ta kasvab allergiatest välja.
_________________ Mia Emiilia 02.09.2007
Pulmapäev 05.05.2007 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
v_m. Juniorliige

|
Postitatud: 16:47 13.03.10 Teema: Re: Lööve kehal 8,5 kuusel - mis see olla võiks? |
|
Meile kirjutas nahaarst Sibicorti ja soovitas kasutada Lipolani baaskreemi (see on liposoomidega). Meil ka poisil käte peal pisikesed punnid ja põskedel olid ka.
Veel võib nahale kurja teha ujula kloorivesi. Meile igatahes on see halvasti mõjunud.
|
 |
|
|